Bij Noordwijkers aan de muur

bij noordwijkers aan de muur

Bij Noordwijkers aan de muur

‘Bij Noordwijkers aan de muur’ biedt verrassende inkijk in de huizen en de smaak van de Noordwijkers.

‘Over smaak valt niet te twisten’ is een bekende uitspraak. Dat niet iedereen dezelfde smaak heeft is om meer redenen plezierig. Het zorgt voor een gevarieerd beeld buitenshuis maar zeker ook binnenshuis. Dat is in Noordwijk niet anders dan elders. De verantwoordelijke commissie is er met de tentoonstelling ‘Bij Noordwijkers aan de muur’ in geslaagd om de bezoekers een kijkje te gunnen in de interieurs van menig Noordwijk’s huishouden en in het verlengde daarvan in de smaak van de bewoners. Het is mede door de persoonlijke verhalen achter de kunstwerken zowel een unieke als een boeiende tentoonstelling geworden.

De kunstwerken die getoond worden zijn heel verschillend. Er zijn figuratieve en non-figuratieve werken. Soms gaat het om kunst die gemaakt is door erkende meesters zoals Morgenstjerne Munthe of Berkemeier, maar er is ook verrassend werk van minder bekende schilders, zoals een werk van A. Manzamares. Ook de technieken zijn zeer verschillend. Van olieverf tot monoprint. Kortom ‘Bij Noordwijkers aan de muur’ is een heel gevarieerde tentoonstelling geworden waarbij ook een boekje is uitgegeven.

Dit is nu zo’n tentoonstelling die u beslist moet gaan zien en die u in de gelegenheid stelt om kennis te nemen van de smaak en voorkeuren van een grote groep Noordwijkers die bereid bleken u als bezoeker een kijkje te gunnen in hun huis en deelgenoot te maken van smaak.

De tentoonstelling loopt van 15 oktober tot en met 27 januari in Museum Noordwijk, Jan Kroonsplein 4, Noordwijk aan Zee
Openingstijden:
di.-za. 11.00uur tot 17.00 uur